Jouw profiel

Om één keer de perfecte pizza te bereiden heb je twee handen en een beetje kennis nodig. Om die perfecte pizza honderden keren per dag te maken heb je een Pizzaiolo (pizza-chef) nodig. Daarom stellen we hoge eisen aan onze franchisenemers, allemaal certified Pizzaiolo. Die moeten niet alleen de allerbeste pizza’s kunnen bereiden alsof ’t niets is, maar moeten ook ondernemend zijn, stevig in de schoenen staan en beschikken over bergen passie.

Of jij dat hart van deeg hebt, onderzoeken we graag samen met je want we zijn altijd op zoek naar onze pizzabakkende superheld. Iemand die eigenaar wordt van zijn eigen New York Pizza vestiging moet over een aantal essentiële eigenschappen beschikken. Eigenschappen die je helpen om van jouw vestiging een succes te maken, zijn:

 • Dag in, dag uit besteed je jouw tijd aan jouw vestiging! Hard werken is een tweede natuur voor jou.
 • Wij leren jou de beste pizzabakker te worden en je weet dat over te brengen op jouw medewerkers
 • Je weet jouw team altijd te motiveren en aan te sturen, met name op de drukke piekmomenten
 • Je bent een echte doorzetter, je neemt initiatief en neemt geen genoegen met ‘goed’ want jij wil alleen het allerbeste
 • Efficiënt werken verhoogt jouw marge en dat weet je omdat je een goed financieel inzicht hebt
 • Met lokale marketing maak jij het verschil. Je kent jouw klanten en je weet daar slim op in te spelen
 • Je bent resultaatgericht en streeft naar omzetgroei

Wil jij New York Pizza franchisenemer worden? Dan moet je naast een ijzersterke motivatie ook beschikken over een aantal ervaringen en competenties:

 • Je hebt minimaal een MBO-4 werk- en denkniveau (dit wordt ook getest)
 • Je hebt leidinggevende ervaring, bij voorkeur in de horeca
 • Je bent service- en resultaatgericht
 • Je bent extrovert (communicatief vaardig en je treedt graag naar buiten)
 • Je kan goed plannen, organiseren en prioriteiten stellen
 • Je hebt zowel commercieel als financieel inzicht
 • Je bent ondernemend (doorzetter, initiatief, stressbestendig)
 • Je beschikt over voldoende kapitaal om te starten en je bent bereid dit te investeren
 • Bij voorkeur heb je ervaring binnen de horeca of een aanverwante branche
 • Bij voorkeur woon je in de plaats waar jij wil ondernemen of woont daar niet meer dan 30 minuten rijden vandaan.

Uitgelicht! Nieuw te openen locaties

Terneuzen

Word jij dé New York Pizza ondernemer in Terneuzen?

Terneuzen is een Stad gelegen in de provincie Zeeland en vervult een centrum functie in Zeeuws-Vlaanderen. Door zijn centrum functie trekt de stad veel mensen uit de omgeving. Ook is de stad bekend om zijn grote haven (op Amsterdam en Rotterdam na de grootste haven van Nederland!) en de vele watervoorzieningen voor recreatie doeleinden. Al met al mooie mogelijkheden voor New York Pizza!

Het rayon telt ruim 25.000 inwoners.

Zie jij jezelf en New York Pizza als een goede match in het gebied? Neem dan contact met ons op om een kennismakingsgesprek in te plannen.

Doesburg

Doesburg is een aan de IJssel gelegen Hanzestad in Gelderland. De stad heeft een centrumfunctie voor omliggende dorpen en in Doesburg zijn meerdere evenementen, campings en vakantieparken die toeristen naar de stad trekken.

Zie jij jezelf in deze vestingstad ondernemen? Neem contact met ons op en wij vertellen je graag meer!

Veendam

In Veendam wordt momenteel onze beoogde locatie gebouwd. Deze bevindt zich aan de buitenzijde van Winkelcentrum Autorama, direct naast de ingang aan de voorzijde.
Een schitterende zichtlocatie met goede bereikbaarheid. Ook is deze locatie ideaal om de hele regio te voorzien van de lekkerste pizza’s.

We verwachten deze vestiging na de zomer te openen en zijn nog op zoek naar de geschikte franchisenemer. Heb jij interesse en wil je hier meer over weten? Vraag dan snel informatie aan via de button bovenaan deze pagina.

Uitgelicht! Locaties ter overname

Assen

Assen

Dit is een unieke kans want New York Pizza Assen wordt ter overname aangeboden.

New York Pizza Assen is al in 2011 geopend en sindsdien altijd in handen geweest van Peter Tamse. Peter zoekt nu een bedrijfsopvolger voor deze mooie en rendabele vestiging.

Ben jij de ondernemer die deze kans aangrijpt?

Zeewolde

Zeewolde

Deze vestiging in het centrum van Zeewolde is in 2018 geopend. Ondanks de groeiende omzet wilt de ondernemer meer tijd om zich te kunnen focussen op zijn andere vestiging. Het rayon van de vestiging bestaat uit ruim 20.000 inwoners.

Heb jij interesse in deze vestiging? Wij vertellen je er graag meer over!

Leusden

Leusden

In Leusden is er een nieuwe exploitatiekans voor ambitieuze ondernemers. De bestaande ondernemer heeft deze vestiging ter overname aangeboden. De winkel is sinds oktober 2018 open en ligt in een rayon met meer dan 42.000 inwoners. Er is nog voldoende potentie tot verdere groei.

Ben jij die ondernemer die deze winkel naar de next level kan tillen? Neem dan contact met ons op.

Beschikbare plaatsen

   Franchisenemer worden

   Bij New York Pizza proeven we dagelijks de toekomst en de toekomst smaakt goed! Als Nederlands grootste franchisegever op het gebied van thuisbezorgen en afhalen van vers bereidde pizza’s en pasta’s zijn we altijd op zoek naar enthousiaste en gepassioneerde ondernemers. En met de continue groei die wij al jaren laten zien, kunnen we onze franchisenemers altijd een smakelijke optie aanbieden.

   Waar een pizza het beste is van heerlijk deeg en geweldige, dagverse ingrediënten is franchising ook het beste van twee werelden: de mogelijkheid om jouw ondernemershart te volgen mét volledige ondersteuning vanuit een ervaren en bewezen succesvol concept. New York Pizza is het helemaal.

   Dus, ben jij ondernemend, vol passie, loop je over van talent én hou je van lekker eten bereiden? Dan zien we voor jou bij New York Pizza een smaakvolle toekomst!

   Franchisenemer worden België

   In Nederland is New York Pizza een begrip en dat gaan wij ook worden in België. De eerste stappen zijn al gezet.

   In eerste instantie richten wij ons op Vlaanderen zodat we onze unieke concept kunnen optimaliseren voor de Belgische markt. Ook daarin hebben wij al stappen gemaakt en zijn de eerste vestigingen operationeel. De resultaten zijn veelbelovend!

   Net als in Nederland zijn er ontzettend veel groeimogelijkheden in België dus woon jij in België of nabij de grens en wil jij onderdeel zijn van ons succes in België? Meld je dan snel aan en bespreek met ons de mogelijkheden!

   Enthousiast? Meld je aan!

   Veel gestelde vragen

   Wat zijn de opstartkosten voor een New York Pizza Delivery vestiging?

   • De opstartkosten zijn € 180.000 exclusief BTW.

   Hoeveel geld moet ik zelf investeren?

   • Je zult minimaal € 40.000 tot je beschikking moeten hebben dat je kunt investeren.

   Wat is de entree fee wanneer ik een New York Pizza Delivery wil openen?

   • De entree fee is € 10.000 exclusief BTW.

   Waar kan ik de rest van het geld lenen?

   • Het resterende bedrag kan geleend worden bij één van de grote banken, New York Pizza heeft daarmee financieringsarrangementen.

   Wat is de hoogte van de franchisevergoeding?

   • De omzet fee bedraagt 6,5%, hierdoor blijft voor de ondernemer nog 93,5% over voor aftrek van kosten. Daarnaast betaalt elke franchisenemer een bijdrage voor landelijke marketingactiviteiten. Deze zogenaamde marketing fee is 3,5%.

   Hoeveel medewerkers zijn nodig in een gemiddelde vestiging?

   • In een gemiddelde vestiging zijn er zo’n 20 tot 25 medewerkers werkzaam, verdeeld in fulltimers en parttimers.

   Is ervaring in de horeca, catering en/of verkoopbranche een vereiste?

   • Niet direct, maar het is wel een pré. De meest succesvolle franchisenemers bij New York Pizza zijn ondernemers met een achtergrond in de pizza bezorging, horeca, catering en/of verkoop.

   Wat houdt het assessment in?

   • Het assessment is een ondernemerstest op MBO- niveau. Hierin wordt je getest op je ondernemersvaardigheden. Je dient deze test positief te doorstaan.

   Wat is de inhoud van de training die word aangeboden?

   • Er wordt gestart met een intensief operationeel trainingsprogramma van tenminste 12 weken in een door New York Pizza aangewezen trainingsvestiging, begeleid door de afdeling Operations. Daarbij worden kennismakings- en ondersteunende gesprekken gevoerd met medewerkers van alle afdelingen op het hoofdkantoor. Daarnaast worden aan franchisenemers per jaar verschillende trainingen op het gebied van Product, HACCP, Computer, Service en Financiën gegeven.

   Hoeveel dagen per week wordt er getraind?

   • Je traint 5 dagen per week tijdens de openingsuren van onze winkels, van 16.00 tot 22.30 uur.

   Welke operationele ondersteuning mag ik als nieuwe franchisenemer verwachten?

   • Elke franchisenemer krijgt een Franchise Consultant toegewezen. Deze consultant kan je adviezen en tips geven maar heeft ook de taak je te controleren in de winkel.

   Zijn er opleidingsmogelijkheden voor medewerkers?

   • Ja, bij New York Pizza hebben wij het ALL4STARS opleidingsprogramma. De vier kernwaarden zijn Lol, Lef, Lekker en Leren.

   Moet ik mijn eigen locatie en inrichting regelen?

   • Nee, dat hoeft niet. New York Pizza zoekt een geschikte locatie en heeft een ervaren team van specialisten om de winkel in New York Pizza stijl te bouwen.

   Hoe lang duurt de bouw van een winkel?

   • De bouw duurt 6 weken. Na die 6 weken wordt er een opleverdatum geprikt. Na de oplevering duurt het standaard 10 dagen voordat de officiële opening plaatsvindt.

   Wie is verantwoordelijk voor de bouw?

   • New York Pizza is verantwoordelijk voor de bouw.

   Wat is het verschil tussen een “slice” vestiging en een “delivery” vestiging?

   • Je kunt bij ons laten bezorgen, afhalen of lekker blijven zitten en eten. Wij maken onderscheid in twee soorten vestigingen, namelijk delivery en slice. Bij de delivery vestiging kun je laten bezorgen of afhalen. Bij de slice vestiging kun je ook afhalen, maar je kunt er ook lekker blijven zitten en eten. De vestiging heeft dus een restaurantfunctie.

   Hoe is de levering van de ingrediënten geregeld; waar koop ik mijn spullen in?

   • New York Pizza heeft een eigen productie- en distributiecentrum, Euro Pizza Products, in Amstelveen. Hier heb je 100% afnameverplichting. Hiervandaan wordt twee keer per week je winkel bevoorraad.

   Zijn er bijeenkomsten zodat ik ook mijn collega-franchisenemers kan ontmoeten?

   • Ja, meerdere. In elk geval zijn er een aantal keer per jaar regiomeetings. Dit zijn bijeenkomsten met alle franchisenemers uit je directe regio. Ook is er twee keer per jaar een Algemene Franchise Vergadering.

   Kan ik mijn eigen pizza’s bedenken?

   • Nee, je volgt de menukaart van New York Pizza. Indien je het leuk vind om met het product bezig te zijn kun je je aansluiten bij de product commissie. Deze komt een aantal keer per jaar samen en houdt zich bezig met de kwaliteit van de producten, maar ook met productintroducties en de actiepizza’s.

   Hoeveel commissies zijn er?

   • We hebben een product commissie, marketing commissie en een operations commissie. Hierin zitten een aantal afgevaardigde franchisenemers uit het hele land.

   Wat wordt er met de 3,5% marketing fee gedaan?

   • De marketing fee wordt gebruikt voor alle landelijke marketingactiviteiten. Hiervoor wordt elk jaar een plan opgesteld voor het volgende jaar. Dit plan wordt gepresenteerd tijdens een Algemene Franchise Vergadering en er wordt aan de franchisenemer gevraagd zijn of haar stem uit te brengen voor het voorgelegde plan.

   Ben ik vrij om lokaal acties te bedenken?

   • Ja, de ondernemer “moet” zelfs lokaal acties doen om zijn of haar winkel lokaal op de kaart te zetten. Besteed hier ongeveer 4% van je omzet aan. Het is van belang dat de ondernemer lokaal bekend is en een netwerk heeft.

   Wat is de duur van een franchisecontract?

   • Wij tekenen een contract voor 5 jaar. Deze kan worden verlengd met eenzelfde periode van 5 jaar.

   Is het mogelijk om na een eerste winkel een tweede winkel te openen?

   • Wij zoeken ondernemers met ambitie en zullen altijd kijken of groei mogelijk is. In principe moet je hiervoor eerst een jaar lang succesvol een winkel draaien en operationeel en financieel boven de norm uitkomen.

   Eigen New York Pizza vestiging openen?
   Vraag hier de informatie aan!

   Let op: Je vraagt hiermee informatie aan voor het openen van een eigen New York Pizza vestiging!