Assistent Bedrijfsleider

Inleiding

Ben jij de Luigi van onze Mario? Heb jij overzicht, mensenkennis en neem je graag het voortouw als rechterhand van onze bedrijfsleider? Start dan als assistent bedrijfsleider bij New York Pizza Badhoevedorp & Zwanenburg!

Wij zijn op zoek naar een assistent bedrijfsleider die als rechterhand van de bedrijfsleider functioneert en medeverantwoordelijk is voor het draaien van onze vestigingen Jij bent de inspirator op de vestiging en zorgt dat alles op de werkvloer soepel verloopt. Je zorgt ervoor dat al het personeel wordt ingewerkt en voldoende kennis heeft om zijn/haar werk goed uit te voeren. Bij afwezigheid van de bedrijfsleider neem jij het voortouw op gebied van hygiëne (HACCP) en houd je onder andere bezig met micro financiële zaken, zoals de omzet, inkoop kosten, personeelskosten, Per kwartaal vind er ook overleg plaats met het hele management op de vestiging en zal er ook om jouw input op verschillende onderwerpen worden gevraagd.

Contactpersoon

HR t.a.v. Ron

[email protected]

0203032893

Benodigdheden

Jij hebt ervaring als leidinggevende in de horeca/fastfood sector en bent een echt People manager. Daarnaast ben je sterk in je communicatie en goed in het coachen/begeleiden van een team. Jij ziet problemen voordat ze ontstaan en lost ze op zonder al te veel stress. Ook heb je enig inzicht in financiële zaken, ben je flexibel omtrent je werktijden en laat je zien dat je harder werkt dan jouw collega’s. Zo inspireer je jouw team van managers.

Vestiging

New York Pizza Badhoevedorp Sloterweg

Badhoevedorp

0203032893

Wat bieden wij?

  • Een verantwoordelijke (bij)baan bij het leukste delivery bedrijf van Nederland
  • Een passend salaris
  • Realistische doorgroeimogelijkheden en trainingen
  • De nodige bedrijfskleding
  • En uiteraard korting op de allerlekkerste pizza’s

 

Ben je enthousiast geworden en wil je reageren op deze functie? Klik dan op de button solliciteren en laat je gegevens achter. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

    Deel vacature